miercuri, 11 noiembrie 2009

HIP-HOP Românesc

Aveam o discuţie acum câteva zile cu un prieten despre muzica românească, în special Hip-Hop-ul românesc.
Totul a început vara asta cu albumul lui Puya (Românisme Partă 1) şi cu hit-ul verii, Undeva in Balcani. Apoi a apărut Puya & Kamelia şi George Hora - Change. Puya împreună cu Alex au scos Secret Discret.
Nici colegul lui de trupă, Sisu nu a stat degeaba. A scos un album (Vacanţă în Mexic) şi 2 videoclipuri în 2 luni. Este vorba despre "Ai vrea să ai" şi "Din toate florile din lume".
Guess Who şi Spike au făcut valuri vara asta cu piesa Tu.
Raku m-a impresionat foarte tare, mai ales în piesa în care "cântă" cu George Vintilă (Ai Ki Do). Piesa este inclusă în albumul Rezistenţa, tot din 2009.
Grasul XXL a pregătit albumul Oameni toamna asta, incluzând piesele "Prea Mult Fum" şi "Pizdă La Volan".
Spike a scos albumul "Rămânem Prieteni".
Paraziţii nu au apucat să scoată album recent, însă au scos 2 piese cu videoclipuri. Una a fost făcută special pentru campania Don Cafe - "Un mix bun" iar cealaltă a fost făcută special pentru campania Realitatea TV - "Noi vrem respect".
Criticam BUG Mafia că ei nu au mai scos de mult un album serios. Ei nu au făcut altceva decât să scoată un single, şi să remixeze nişte piese mai vechi. Totuşi au şi ei o piesă nouă anul ăsta (Cu tălpile arse) şi am văzut că au făcut un videoclip la piesa "În anii ce au trecut".
Cireaşa de pe tort este ultimul album a lui Puya, Românisme Partea II, care a fost lansat ieri (10 noiembrie) împreună cu ziarul Gazata Sporturilor.

Niciun comentariu: